Monday, March 23, 2009

Wedding IELA & YUS - Part I

This is last week's order... I did all this in one day (last Friday)... Alhamdullilah sakit pinggang dah ok, tu yg blh pulun semula.. So let me begin with the set of cuppies for hantaran (this one is from the bride to groom side).. the order came from Yatie (Jengka 19)... last time she ordered cupcakes for her daughter, and this time is for her sister.. and the theme requested maroon & creme/white... for cuppies, I used marron & white but for cakes I used maroon & creme... still experimenting with my love rosette deco, but this time a little bit different...
Susahnya nak dptkan warna maroon ni... mula2 aku guna wilton colour... bancuh punya bancuh, tak dpt gak..last2 guna pewarna cap ayam je...haaa.... dpt pun... dlm gambar maybe tak berapa nampak ke"maroon"nannya.. tapi kat luar cantik sgt.. hehehe...

Yg satu set kat bawah ni goes to Fara (Kolej Komuniti Mentakab).. last time she ordered cuppies for her friend's wedding.. lucky for her coz I have extra cupcakes (masa tu dia ada tanya ada extra cc tak), so this one goes to her... 22pcs cc...

3 comments:

Jue said...

woit...cantek design love ngan rosette tu. nti aku pon nk tiru tuk betunang yer cuppies tau....bgtau setsiap, huhu

p/s : baru nk taye, tak nmpk cam maroon sgt color yer.....ghopa yer, tak makan dek gambo yer color tuh

Gula dan Mentega said...

mi !!! sowi la ... ita dah wat deco heart ngan rosette cam yang hang wat ... lupa nak bg credit kat hang laaa ... so ita tulis terima kasih kat hang noo coz benarkan ita copy design tu ... TQ

yatie828 said...

yang ni pun comei bangat...for sure pihak pengantin laki suker amat cc ni...rose dia cantik sgt2...achik suko..cam sayang jek nak makan..ekekekekek :)