Monday, March 23, 2009

Wedding IELA & YUS - Last part...

Fuhhh...this is the last part... the biggest challenge... 3 tiers wedding cake... Yatie wanted to rent the floating tiers & for this tiers, I used round cake size 12", 9" & 6"... If u noticed, I like using the "cornelli lace" deco... why?? I just love looking at it.. looks so sweet & elegent (ni pendapat peribadi aku la.. lain org, lain citarasa kan)... Another thing, why do i used gumpaste flower??? coz I want to save time... kalau buat roses from bc, sampai pagi la aku siapkan kek ni....

The bottom part... chocolate sponge cake with chocolate filling...
The middle part - strawberry sponge cake with strawberry fillings.. (thank God I got the strawberry from Tesco KB - yup..kelantan..hubby pegi sana ada meeting, so sempatla dia balik bawa strawberry...kat sini takde la..)

The top part - vanilla sponge cake with blueberry filling...

Altogether....

Testing... on my floating tiers...


*** aku mmg sengaja buat deco ni semua creme colour.. sampai ke border tepi bawah tu pun creme gak... sebab aku ada tgk cth kat floating box tu, kek tu sweet sgt.. warna putih, pastu semua border pun putih...nampak suci je..cuma bunga je lain, barula kek tu nampak outstanding....

16 comments:

Batrisyia delights cake said...

aimi..cun nye kek kawin ni..tergoda u..congrats

Bibu said...

cantek! jenuh nak membuatnye nih!

Mis's Creative Cakes said...

Aimi, suci dalam debu ke dalam gelas heheheheh.... cantik AImi.

chepah75 said...

Aimi, aku sukak ko buat cornelli tu best ek... aku selalu malas nak buat.... cantik..cantik....

Jue said...

perghhhh...mmg outstanding ler mi, 'tabik spring' tgk deco kek ko yg nih. aku pon sukerrr

Gula dan Mentega said...

wah !!!! sakan nooo ... ita dah wat corneli masa kat kelaih ... jenuh gak ... coz tak leh nak putus ... penat woo coz ari tu wat pakai royal icing ... menggigil tangan ita nih ... BTW cantik dan ringkas ... ita suke yang ringkas camni jer ...

yatie828 said...

mmg cantik sgt kek ni aimi...mekasih yer, kami semua suka kek ni...hu3 yg sedihnye den x sempat nak rasa yg stoberi ngan vanila tuh...pepun tabik la kt aimi...tq dear

Jasmeen said...

MMG OUTSATANDING...KALO AKAK YG BUAT..OUT TRUS...MUAHAHHA..TP MMG CUN..COMBINATION KALER KRIM + MERAH....SUWITTTTTTT SGT2...

fizafarizah said...

lawa 3 tier dia..bestnyer pakai floating tiers kan dpt arrange bunga kat tengah tanpa gangguan,design lebih class :-)

IdaShah said...

cantik sgt...
klu kek camtu brp harga nya

EJay @ Rafiqin - 019.593.6789 said...

betul kata Jasmeen tu.. kalau aku yg buat kan mi, mmg out terus..muahahaa... very de boom la hang punya deko.. congratss..

rinnchan said...

Makin mantop dah cik adek sorang niii.... heh heh heh.. dalam dok sakit-sakit pinggang On n Off tu pun masih gagah lagi main kek n icing... Jaga kesihatan elok2. Kalau tak..nanti jenuh en hubby kena cover keh keh keh.....

Mamasya said...

Salam Aimi..

Cantiknya wedding kek ni..lembut warnanya.kek warna cream nampak bunga merah tu menyerlah.
syabas Kamalina semakin pro mendeko....

Jue said...

re : mau yer tak mi, mmg naik menyampah ko nak buek time mabuk2 ni. dah la aku ni time mabuk yer mlm, so....kalo yg last minute order tu mmg jenoh laaa. baru ni olie nak order pon aku tepaksa reject, tak larat nak baking time hari kijer. Pas ni kalo baking pon, time hari cuti jer la....atau pon time megat leh tlg. kalo tak.....tepaksa la reject ko.

Feena said...

aimi,, memang cantikk .. elegan nampaknya..

SweetSue Cupcakes said...

lawanya.. mcmane nak buat ye camtu..huhuhu