Monday, March 30, 2009

Julie & Habib - Part II...

For wedding day, Julie (USM) requested Red & White theme... RED??? hehehe....satu lagi warna yg susah nak dpt.. bukan susah apa, susah nak dpt yg betul2 terang...this time I used chefmaster color (peram BC semalaman, keesokan warna tu jadi lagi terang)... Mencabar sungguh order kali ni, mencabar dari segi adunan warna... lagi satu masa nak lepa BC pun rasa penat sgt..jenuh dh ratakan, still tak berapa smooth... huhu....

Actually Julie requested 2 tiers, but she wanted to combine with cupcakes.. meaning, the bottom part - cake & top part - cupcakes... Since she also interested to rent my tiers, I adviced her to put flowers on the top part of the tiers (kalau tak, nampak cam pelik kan kalau atas sekali kosong..)... for my experiment, I put the wedding doll cake on top of the tiers... looks nice huh?? (sila abaikan alas kat atas meja tu..mencacatkan aje)...


Close-up sikit..





*** Notes:-
Ada eksiden masa aku nak masukkan kek ni kek dlm kotak... tgn aku "ter"sentuh tepi kek tu.... warrghhhhh.....mmg tension habisss... 1st time terjadi perkara yg tak diingini... nak tak nak aku tampal semula.. tapi mmg susahla..sebab part tu je kan... aduhai... Sori Julie, kalau kek ni ada cacat sikit..

Ni rupa selepas proses "penampalan"... mmg cacat sikitlaa...

13 comments:

aishah said...

mesti tensen gile kan..tapi ada hikmahnye aimi..dh tau mcm mana nak repair..:)

suka tgk kek black & white...pengantin skrg very daring...depa ni suka hitam & merah :P

Gula dan Mentega said...

fuh !!! mmg tension kan !!! tapi tak pa dah tampal nampak still ok apa !!! ita penah terkena, tapi kapkek ... tengah angkat kotak nak masuk plastik terlepas ... tegolek dok sume kapkek tu ... nak tak nak kena lepas dan deko semula ... huhuhu ... masa mmg tension coz customer dah nak smpi to pick kapkek tuh ... skrg ni penuh hati-2 klau nak angkat letak dlm peti ais or dlm plastik ...

wei ! hang tak nak blajaq wat bunga ka ! lynn wat kelas lagik bulan 5 nih !

Gula dan Mentega said...

lupa la ... nampak gayanye ita pun kena beli tiers cam hang ni ... dah 2 org dok tanya kapkek wit tier nih .. hang dah ada, rani dah ada, kak tun pun dah ada ... ita pun dah suka !!!! hik hik hik ...

cuppies4you said...

kak aimi,
xnmpk pon 'kecacatan' kek itu...ok je...perfecto ;)

the red color tu look stunning la! sexy habis..hihi

d'muffins said...

aimi... cun2 walaupun cacat sket. alah... org pun ada yg cacat kan..

Aishah@Ariffin@Aqil said...

wahhh...cantik...tp tercacat sikit tu mmg dugaan..tp masih ok nampak tu...

Linda Hussin said...

terrer la kak aimi... boleh tampal smpi cmtu... nmpk elok je. kalu linda, harus la nangis air mata darah dlu... heheh... mmg xtau nk wt per dh... huhuhu

Eyna's said...

cantik warna kek ni...menarik sgt....

Jue said...

mi, lawo color merah tu, merah menyala mak ngah....

Jasmeen said...

MERAH LA MAKNGAH...AKAK WAT X PERAP PUN KALER..TU YG X DPT KALER MERAH TERANG...
TP YG 2ND, ADA GAK TERANGNYA...BLUM POSTING DAA...:)

Jasmeen said...

aimi...
bebila akak nak ciplak stail corneli tu yerkkk!! mntk izin..tp tatau la bila lg...heheheh..nak try ler...tah jadi tah x...
toce2!!

julianamnoor said...

sedapnyer kek itu..sudah masuk dalam perot..sebenarnya cam nyesal plak tak order sampai tingkat ats tu..patung kawin tu ada ke?awat tak habaq..ehe

SweetSue Cupcakes said...

heheh.. x baca btul2..just tgk gmbr.. but really nice!!