Saturday, March 14, 2009

Birthday Cakes for Big Bro & Little Sis...

Another hectic day for me..after finished with the cc, I had 3 more cakes to bake & deco (on d same day).. huh!!! very tiring... I started baking on the afternoon & the deco started at 7pm... sempat la aku mop rumah dulu (ana2k takde, senang sikit nak buat keje), pastu balas email jap, sementara nak tunggu kek2 ni sejuk...

This time, the order came from Khairul (MPT).. Khairul ni pun dah beberapa kali order kek dgn aku.. cuma kali ni terus 2 biji sekaligus... satu sorang utk anak2nya...nasib baik dia tak kisah nak yg macamna.. so, aku letak la edible pic (keje senang).... kalau nak lukis2 takes time, for sure aku tak buat dah sebab takut tak sempat nak siapkan...

1st cake.. for his daughter... Umairah... Happy birthday dear (tak dpt nak letak edible yg besar sebab kek ni size 8" aje).. edible besar tu sesuai utk kek size 9"..2nd cake.. for Haziq (sama nama lak anak kita)... my Haziq dah jeling2 kek ni, siap sound lagi, bila nak buat kek Ben10 utk dia lak?? huhu... "stitching" keliling gambar tu idea my hubby, dia yg buat...
*** 1st time aku ratakan BC pada dua2 kek ni tanpa guna air panas... wah..jenuh gak yaaa.... ***

2 comments:

Jue said...

mi...nak ratakan bc tu kena guna air panas ker????

cantek gak design2 edible kek ko nih, walau pon simple....

hastuzam said...

mcmana kaedah guna air panas tu Aimi? boleh ajor sikit?
Aimi..hubby u mmg kreatif ler, sama cam wife dia..cuma wife dia lebih terror..heee.heee