Saturday, March 14, 2009

Kek No. 9???

Mie (hubby's friend) ordered this cake for his daughter....so, i've got the chance to "rasmikan" my no 9 pan... he requested pink colour for this cake...

Nak ratakan kek berlekuk2 ni mmg satu cabaran... tgn ni dah lenguh.. pinggang pun rasa mcm nak patah dah... tapi ku gagahkan jua... after finished with the deco & the moment I started to snap this pic....something happened................PLEASE take a closer look at this cake.. looks wierd huh???

OF COURSE!!!!!!!!! sebab no 9 tu TERBALIK daaaaaaaaaaaa......... warrrrrrggghhhhhhhhhhh........... oh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aku terus call hubby (masa ni hubby kluar dgn adik & abgnya).. bgtau pasal kek ni dah silap buat.. aku siap cakap, aku dah penat... tak sanggup nak buat lagi.. (masa tu pukul 11pm++)...

Hubby terus balik after dpt panggilan dari aku... balik2 tu, cool semacam je (yelah...bukan dia yg buat, mestilah cool kan)... pastu dia kata, terbalikkan aje kek tu.... pastu hias je belah atas.. aku mmg dah tak larat sgt2.... dahla tgh P (sakit org pompuan).. rasa nak baring je.. aku pun cakap kat dia, "saya dah tak larat.. nak mandi, pastu nak tido".. aku pun terus masuk bilik... pas mandi semua, aku kluar, aku tgk kek ni dah di terbalikkan... dia hubby sedang gigih membuat apa2 yg patut... (masa ni BC pink mmg dah habis) tinggal warna merah @ dark pink ni je.. aku pun masuk tido...

Pagi tadi, aku jenguk dlm peti, nampakla kek yg tlh disiapkan oleh dear hubby... jgn tak tau, kerang2 kat keliling tu pun dia yg buat tau... not bad... TQ dear for your help... so, nilah wajah terbaru kek tu (nampak tak base yg tak di "lepa" tu??? pandai2 la cover ya..)

*** panjang lebar cerita kali ni ***

11 comments:

Jue said...

waaaa......mmg nagis la kalo aku kena gini. tobat aku tgal jer

guana leh silap mi???? nasib baik gak si kamal tu ada talent gak deco kek ni kan. kalo aku.....harus la 'cancel' jer kek nih

Batrisyia delights cake said...

dasat sungguh ur hubby..bole wat magik..hehe..untung badan..
aimi..pasal lining kat selimut fondant tu guna royal aising,buat muncung halus2 kat piping bag..

amaruszati noor rahim said...

aku ketawa besar baca berita ni, kam coz semalam ko call akak tanya guna noozle no berapa untuk zigzag kat tepi tu. congrate kat hubby ko...hehehe

Gula dan Mentega said...

ya allah !!! camne leh tak perasan no 9 tu terbalik ... klu ita pun dah nangis kot ... dah penat-2 dan amik gambar baru perasan mende tu terbalik ... hik hik hik ... cian aimi. tp sib baik cik abang awak tu pandai nak deko ... tahniah untuk hubby aimi ...

Aishah@Ariffin@Aqil said...

ya allah!!...kalu kite tak tau nak ckp ahh...coz hubby mmg tak reti bab2 deko nih...akak nih untung ade gak org yg leh jdk talian hayat...mesti dah letih sgt, tu pasal tak perasan tu...

Jasmeen said...

adoiii...nasib baik aimi ada talian hayat...kalo daku nih, mau nangis ayaq mata darah pun, mmg kene wat sndri jer la....
congrate pd hubby u yer....mmg dia sggh kreatif!!

Bibu said...

hihihi sian u Aimi leh tebalik plak..sib ade penyelamat!

Linda Hussin said...

wahh kak aimi... jenuh jugak tu kalu nk deco lg skali... but ur husband mmg terror ;p

hastuzam said...

ahaks..ahaks..tegelak beso & kesian pun ada..kalu cikhas ler..nangis ler..TABIK Spring ler kat hubby u Aimi..talian hayat yg paling bagus & jaga talian hayat tu...anyway..tahniah kt hubby dh jadik superhero..ahaks..ahaks...ahaks...

fizafarizah said...

saya tgh taip komen tghri td baby pegi switch off pc plak..ehh sambung balik ler coz cerita kali ni mmg kelakar hehehe.. kalau saya pun mesti dah melalak agaknye...bestnyer aimi ada penyelamat...! huhuhu i wish i could have one tooo....mmg tk sangka hubby awak minat mendeco jugak masa jumpa kt rumah kak ayu dulu.

Ladyila said...

k.aimi bertuah dapat hubby yang boleh gak bab2 deco nih...beruntung. kalau saya terpaksalah antorkan no 9 terbalik tuh gak