Monday, February 16, 2009

Mickey Cupcakes for AQIM..

Drawing cartoon faces on cupcakes was not my specialty... (maklumla tgn keras bab2 melukis ni)... so, I leave everything to my hubby... this set of cupcakes was ordered by Yatie MPT for her nephew... I baked the cupcakes on Friday nite & on Saturday morning when I went to work, hubby started drawing & coloring those faces... honestly I was not satisfied with the outcome this time (bukan salah hubby la, ni salah aku sebab lupa nak buat choc ganache sehari sebelum tu).. so drawing ni nampak tak smooth (kalau guna ganache lebih cantik)...hubby pun setuju, dia kata next time buat guna ganache...nasib baikla feedback yg diterima melegakan... Sorry Yatie sebab lukisan tak berapa smooth kali ni...Happy Birthday AQIM..next time auntie lukis lagi cantik ya sayang...(alamak... ada satu mickey yg tak kaler habis, kat rambut... baru perasan ni)

7 comments:

Jue said...

mi...tgk byk2 tu cantek jer cc mickey tu, tp bila sket....perasan la ada yg tak ok....

tp pd aku menarik jer...

re:ha tu la kan...basket aku yg fail tu, tak belajo pepandai nak buat...ekeke. A'ah mi, Ayu tu cikgu sek. Aku tolak harga promo la kat dia, pas tu kat sek dia up laaa....ada la untung sket kat dia kan

Jue said...

re : mmg dh plan nk promo ganache pas ni mi...next mth, choc ganache mth plak....ko tgk la nti next mth yer cc sema choc ganache plak yg kuar yer...huhu

aishah said...

aimi,

ok aje mickey tu (almost perfect dah)...cuma klu ganache nmpk lebih menyerlah kan...

best partner la both of u...

Aishah@Ariffin@Aqil said...

alahai comelnye...

rinnchan said...

Alaaa...budak2 nampak tu terus amik NGAP jer..tak komen dah mickey tak smooth ke...apa ke..he heh.. Yg penting kek dan topping sedap... Sedap kaannn ???!!
Re : Ha ah..satu dapur bau wangi bingka jagung...

Gula dan Mentega said...

iye la mi ... bebudak tengok dah cantik dah tu ... memang kekadang kite yang buat yg rasa tak puas hati kan ... cam ita wat utk khatam quran tu ... sebenarnye ita pun cam tak puas hati sgt, tapi bila dpt feedback dari naber kata anak dia dan kengkawan suke, lega sgt hati ni ...

Batrisyia delights cake said...

alaa aimi..yang penting semua kata ok..tengok mickey tu pn senyum manjang..setuju la tu..hihi