Monday, February 9, 2009

Fondant & Sugar Box Class - Kak Mis...

Date : 7 February 2009 ( Saturday)
Venue : Pandan Jaya (Kak Mis's house)
Time : 10 am (according to Kak Mis's schedule, but due to certain circumstances, the class started a bit late)
Students : Me, Kak Farah, Kak Daalia, Kak Aishah, Rani, Ita, Chepah

I have been dreaming to join kak Mis's class since d 1st day I lay my eyes on her fp (jiwangnya ayat.. hehe..)... hasil2 Kak Mis ni mmg cantik & tak jemu mata memandang... selalu gak aku tanya "bila kak mis nak buat buat kelas??"... So, when Kak Mis advertised that she will conduct a fondant class, I was so excited to hear the news... tambahan pula ada geng2 yg nak pegi gak, tu yg bertambah2 bersemangat... Akhirnya dpt la bersua muka dgn Kak Mis.. jgn tak tau, in reality, Kak Mis ni sgtla cantik orgnya... terpegun aku tgk masa mula2 bersalam dgn dia... :D

Overall, the class was so happening (riuh-rendah rumah Kak Mis sepanjang kelas berjalan, harap Kak Mis tak pening dgn kitorang ni... )... too bad coz we only have one day & couldn't chat more with each other (tau jela, bila ramai2 ni, ada byk bende nak cerita, tapi kelas kena utamakan..kalau tak, nanti tak siap lak keje.. tupun sempat lagi bergossip2 tu.. hehehe... ) Kak Mis is very patient, generous & tak kedekut ilmu.. Thanks a lot Kak Mis for all your guidance..

So, this is the outcome... I was so enjoy doing this deco.. 1st time I used this kind of technique (paint brush if I'm not mistaken)... Frill.. another new thing that I learned... not bad huh???
While waiting for my hubby to pick me up... posing time (too bad the others have already went back)... me, Kak Daalia, Kak Mis & Kak Farah..Love u all!!!! Hope we can meet again next time....
Too bad I couldn't publish my sugar box here coz blm kering lagi... tgkla, bila dah ok, nanti aku letak (tupun kalau tak lupa laa...)

12 comments:

Feena said...

wahh aimi..cantikk sgt.. bestnya dapat gi kelas kak mis.

Jasmeen said...

daku jugak yg x dpt join atas sbb2 yg x dpt dielakkan..uwaaa...mmg berbaloi la aimi..cun gilezzz tu

amaruszati noor rahim said...

memang outcome yang manis. buat gossip pun 'manis' hehehe. tunggu lepas pantang, nak berguru dengan mis. kalau keadaan tak mengizinkan, trial & error sendiri. keep it up, kam

fizafarizah said...

eee bestnyer aimi..! jealouslah awak rajin pegi class yek..kita ni yg dkt ngan kak mis & kak min pon takpat lagi peluang ni..:(
lawa kek tu, selalu ngidam nk buat frills tp xperiment sindri jelaa..
tak saba nk tgk hasil sugar box, sure cun..!

Batrisyia delights cake said...

bestnye berguru dgn mis nie..kita pernah sekelas dgn dia masa kelas chef anuar 3 hari lak tu..mmg hebat dia nie..

ita said...

wah !!! jeles ni ... dpt gambar ngan kak mis lagi tu ... muka-muka yang keletihan ... hik hik hik ... lepa kelas semalam (ahad) ita bantai lepas seharian tak wat pape ... letih sangat badan ni ... insya allah kita akan bersua lagi di kelas lain ...

Bakery Product said...

memang syok giler belajar dengan geng satu kepala... nasib baiklah dapat cikgu yang penyabar cam kak mis... dalam pada kita dan aisyah sakit2 kepala tu sempat jugak siapkan kek fondant kami... kita tak sempat nak amik gambar kek kita lagi..... reben pun tak tampal lak hari tu..... huhu...

Kak Daalia
http://lea-oven.blogspot.com

kak aishah said...

yup, mmg best..
Daalia...pengajaran tuk saya, next time kena rehat tak leh amik order a day b4 kelas..kalau tak susah nak focus...

Tahniah to Kamalia, dari jauh datang merealisasikan impian..)

d'muffins said...

waaa... syiok nye dpt gi kelas ni... cantik la ur outcome tu.. kemas sgt n very d cantik, menarik... kau mmg d boom...

Kak Ana said...

hasil kelas yg hebat...cantik sgt frill awak tu...

MamaFaMi said...

Cantiknya hasil kerjatangan Aimi...

mizz bundetz said...

wah.... lucu-lucu......




hebat banget kakak ini.....

bisa buat kue secantik itu


;)