Monday, June 15, 2009

Purple & White 3 tiers Wedding Cakes...

Habsah (Maran - Majlis Perbandaran Maran), ordered this wedding cake for her wedding... I thought she knew me because of my hubby (coz hubby mmg kenal dgn dia, rupanya tak)... so, after the arrangement is made, then only I told her about my hubby.. mmg dia kenal pun... hehehe... keciknya dunia ye...she requested 3-tiers cake (2 tiers of cakes & the top part is cupcakes)... and she wanted me to follow the design that I made to Yatie's sister, but I said to her I will make some adjustment on the design.. tak nak la buat yg serupa, nanti tak variety... so, I came up with this (still with cornelli style - suka buat cornelli ni w/pun tgn penat)....

Bottom part... kek ni 3 layers (biasanya buat 2 layers je, ni kes tak cukup tebal)...Vanilla sponge cake with bluberry fillings (kek size 12")... notis tak susunan bunga gumpaste atas kek tu??? aku mmg saje susun mcm tu... bunga tu dah dicabut satu persatu, aku susun semula mcm tu.. siap dgn net tu aku letak sekali... hehehe.. :D


Middle part... chocolate sponge cake with chocolate fillings (kek size 9")...tapi dlm gambar nampak kecik la pulak... hmmm...


8pcs cupcakes for top part (M size)...


Altogether... in the tiers... tak sah kalau tak test letak dlm ni... tapi masa nak letak tu berpuluh2 kali baca Bismillah..takut sgt tersentuh kek2 tu (mcm yg pernah kena sebelum ni)..mau nangis aku dibuatnya... dahla buat deco ni start dari 4am, siap semua kul 9am..sebab tghari tu nak bertolak ke Kuantan... bawa anak2 bercuti sebelum sekolah start......


Ole2 dari Habsah.. TQ so much ya... makanan masa kenduri semalam sedap!!! - kitorang sempat singgah, w/pun dah lewat (singgah tu sebab Habsah suruh ambik terus tiers yg dia sewa, senang katanya tak yah nak hantar kat aku, betul gak tu)...

9 comments:

Nurul Farhana Abdul Wahab said...

Assalamualaikum Kak Aimi..sy nak guna khidmat akak ni untuk majlis sy nanti..nak tempah akak awal2 untuk majlis 5/12/2009 di Taman Perindu..hehe..sy nak tempah fondant cupcake sbg door gift untuk pihak sebelah & wedding cake 3 tiers cam kat blog akak ni..nnt pape hal sy inform lg k ;-)

Jue said...

wah...ada customer order kt cni lg tu, mesti byk tu mi....fondant tuk door gift lg, masyukkkk nih

bekenan aku ngk tiers ko nih, nmpk mcm simple....tp menarikssss

hastuzam said...

baru masuk n3 dh ada ode..kelas gitu Mi..Alhamdulillah kurniaanNYA.

EJay @ Rafiqin Cakes & Photography said...

cantik kek awak mi.. smoga terus success ya..

Ct said...

Hai aimi..waa cantik kek kundang ni..mengancam..

edi said...

cantik color purple tu.. elegant sgt!

MamaFaMi said...

Cantik la wei kek Aimi... makin hari makin cantik... kaler pun lembut je...

warung GAJAHPUTEH said...

suwitnyerr kek pepel nih...

eLiza said...

cantik la kek ni... sgt2 cantik!