Monday, March 9, 2009

My football field cake..

My 1st challenge of making a football field cake (sebenarnya aku dah lama mengidam nak buat kek padang bola ni... tunggu masa je... akhirnya impian aku terlaksana..)... and this one came from Yatie (MPT).. last time she ordered Mickey Mouse CC for her nephew... but this time the cake was for her beloved hubby... at first she only asked me to draw "MU logo" on the cake.. but then, I suggested to her why not I make a football field with MU logo on it?? and she agreed....

I started to deco this cake on 6am on Sunday & finish everything on 9.30am... (hari yg amat memenatkan sejak beberapa hari yg lepas sebab asyik tido lewat & bgn awal pagi utk deco kek.. aku ni pun rasa mcm zombie dah...)..
Credit to my dear hubby for the drawing of MU logo (semangat tau hubby aku lukis ni, maklumla favourite team dia... siap letak baju MU dia kat tepi sebab nak dpt feel...hehehehe)...


Testimony from Yatie :- (I received sms from yatie)

"Salam. Kak, yati lpe nk msg ari2 bgtau kek 2 cntik n sedap...Hsbnd yati pn ckp nice terutama logo MU 2, al maklumlah club fav die. Anywaytq uat kek spt yg yati nk, nant bleh tmpah lg. "

7 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

caya ahh hubby akak sama2 turun padang...

Jue said...

caya lah mi, mmg cantek kek MU ni....tak sesia org tu order kan. Aku tgk pun geram....telepaih sudah hajat ko erk

re : aku ni mcm dah surrender nak buat cc ni la mi. ponat nak mampoih....ko tgk la pas ni aku nak naikkan harga cc aku ikut standard kl, kalo org nak ikut harga tuh, aku buat....kalo tak, tak per arrrr......leh la aku rileks sket...huhu

fizafarizah said...

lawa lah ni aimi....very neat...!geram tgk buttercream tu licin ja, kalau saya mesti nk pipe rumput semua sbb buttercream tak licin hehehe...

Jue said...

re : oooo....ko mmg standby byk nozzle rosette ker???ko tau dak, aku ni ada nozzle no 18 & 21 jer....dok guna yg tu jer la, pas ni kena cari sema no la kalo gitu erk

Jasmeen said...

akak pun lama dah ngidam nak buat padang bola nih...tp dah dorg asik nak kek katun..layankan jer la...tah bila nak kesampaian...
>>tp untung aimi ada hubby yg teror melukis....

Hajar said...

salam aimi...wahhhh cantik2 suma kek yg aimi deko...hubby pun ada bakat gak, moga biz sukses...

lynn said...

terror gak dia lukis....kat kek besar ok lagi, lynn pernah buat atas cc, main taram ajer ler....