Friday, February 27, 2009

For beloved MAK...

Ieda (Paya Pulai) ordered a birthday cake for her beloved mother... this is her 2nd order (yg 1st dulu Garfield cupcakes)... thanks a lot Ieda for your order... Ieda requested the deco yg ala2 ada pagar kat keliling kek tu (mcm yg aku pernah buat sebelum ni)...

Byk sungguh insiden masa buat kek ni..sebab pada mulanya aku nak try guna new BC (tapi sebab tak mahir, so aku tak berjaya buat)... then, aku decide utk tido je (waktu tu dah pukul 12am)... so, I set up my alarm at 5am to continue on the frosting & deco... but at 4am, I already awake (ni kes tak lelap tido sebab memikirkan deco blm siap).. kalau ikut idea asal nak buat lain, tiba2 je dpt idea nak buat "a bouquet of rosette atas kek"... amacam ok tak design ni??? aku suka!! hehehe.. syok sendiri lak.. Ieda.. akak harap mak awak suka dgn kek ni..

5 comments:

Jue said...

mi...mmg cantek bouquet tu. aku pun suka. nk tiru la design bouquet tu tuk cm cake....bday aku nti

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam akak...cantik ahh design ni...leh wat rujukan nanti tak?

Bibu said...

sweet banget!awalnye buat kek ni..kalo bibu le tak lena tido..selagi tak siap

ita @ GDM said...

hah ! dah jumpa la tu nozzle 191 .... hang borong apa lagi kat wilton tu ??? tgh dok kumpui duit nak shopping minggu depan nih ...

EydaPutra said...

Thanks ye akak for this cake...
My mum belove it so much...Best sangat...Design pun very nice...Sesuai sgt untuk my mum...
Thank u very much akak..