Saturday, December 13, 2008

Orders from Hani...

This order came from Hani, who works in Kuantan... from the beginning, we just emailed each other regarding the order etc... this evening (when she came to pick up the orders, she came along with her mother & siblings)... what a small world (rupa2nya mak Hani ni kenal dgn my hubby... bukan my hubby je, my father pun dia kenal...)

Hani requested 120pcs cupcakes (50pcs almond cc with choc ganache topping & 70pcs cm cc with buttercream topping).. all in individual casing & the design is the same as what I did before..

(tak taula kenapa, lately gambar mcm kurang memuaskan... dah puas tukar2 setting... still kureng la.. geram gak dibuatnya...)

Last but not least.. This cake is also requested by Hani... actually my inital plan was to make few roses on the cake... tapi buttercream kali ni agak lembik & payahnya nak bentuk jadi rose... so, aku buat jela rosette sebagai ganti... harap Hani puas hati yaa...

7 comments:

JUE / MRS MEGAT said...

ntah la....tak tau la larat ker tak. kalo ko tgk ada jer updt yer tu, larat laaa.....kalo tak der tu, makna yer tak larat la....
dh get involve kat cni, mcm best la plok, senang jer nak updt yer....boh jer gambo taip citer sket2, dah siap.....
bukan yer nak kena edit2 gambo kan....
makin cantek kek ko buat skrg....buatkan aku lebey teruja nak join. tp tu la...kelas ntah bila laaa nak g.....

D.a.a.l.i.a. said...

Aimi, sweetnya big and small pink rossettes kamu kat kek tu....

Kak Daalia

Zanna_MamaBatrice said...

makin cantik2 lah cuppies kak aimi..
nasib ler jauh...kalu tak teringin gark nak order ngan akak...

btw....cake tu cantik coz' kaler dia sweet...

baayah said...

wah, makin cantik deco2 yg aimi buat ni....dh kira pro la ni...tu la, nasib akak ni jauh, kalo x mau tiap2 bln akak oder...sbb akak suka mkn kek tp x reti nk buat...kalo yg simple2 tu blh la...

amaruszati noor rahim said...

cantik tulisan aimi.
cari shortening mariana, ia lebih konsisten dari shortening lamsoon.
datang pulak tauke lam soon tembang aku ni kang, dok kondem produk dia...addeh

D.a.a.l.i.a. said...

aimi, edible image to order kat ayu loveliana aje.... belum ready utk produce edible image sendiri

Big Mamma Bukhari said...

hi aimi.. pas tu anak2 yg lain berjangkit tak kenal chic pox tu? tak buleh makan ayam tu, kena berpantang lagi.. hehe..