Friday, August 8, 2008

Orders for 08.08.08...

A very hectic day (for the past 2 days)... Ordered from hubby's friend for her wedding.... 700 plain cc + small set of cc for hantaran + 1 wedding cake.... check this out...

700 plain cc altogether... these 300 cupcakes made by me:-


Another 400 cupcakes made by a friend of mine.. (thanks to kak Ita for helping me)..

Set of 12 cc for hantaran... she wanted a simple design..



Last but not least, a wedding cake (still not satisfied with my handwriting)... but I hope she'll like it...


9 comments:

Rani said...

tudiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....cc plain sudah mari...........tahniah aimi...mai seketui!!! aimi hang beli tray tu seketui bapa???

Rani said...

cup sat,,, lupa plak nk komen untuk wedding kek...hemmmm rose yang sangat cantek!!! tahniah!!!...lagi satu, wana putih nih memang seswai combine ngan wana pa pun...suke aku tengok

fizafarizah said...

yup, rose dia dah makin lawa laa..cake ni nampak sgt cantik & romantic..saya pun belum pernah dpt lg order buttercream wedding/ hantaran cake...dan sgt malas nak buat roses guna cone hihihhi....

D.a.a.l.i.a. said...

wow... really a big wow for u dear !!! respect habis ni... aimi dah dapat big order for wedding !!! bravo.. and keep it up ! memang cantik sangat design love wedding cake awak tu.. simple and sweet.. bunga ros memang menjadi gilerr tu.. kita akhir bulan ni insyaAllah baru nak pi belajar ngan sifoo buat bunga ros....

kak daalia
http://lea-oven.blogspot.com/

MamaFaMi said...

Alhamdulillah rezeki Aimi makin meningkat nampaknya. Tapi kenapa sub? Tak larat nak buat ye? Cantik hasil kerja Aimi, naper pulak yang tak puas hatinya tu...

Zanna said...

salam kak aimi...
he he he...menyibuk jap kat blog aka...
hu hu hu...byknyer order ....murah rezeki akak.....
zana suke ler ngan wedding cake tu...merah putih....sgt cantik combination colornyer......
cc tu pun cantik....
kalu ler dekat ngan akak...leh order utk wedding adik ipar next 2 weeks....apa kan daya...jauh ler plak....

Nur a.k.a admansyah said...

tahniah... bisnes anda sedang berkembang maju!

what a big order for u... but I know u can do it dear!

Cake yg cantik & mesti sedap! yummy.. Deliiiiiicous (sound cam Dora, tau!)

All the Best!

Zanna said...

re :- sesaja ajer buat blog kak..fp kekadang mengong...tu pasal try kat blog plak...zana baru jer belajar nie....

erm....sama ler kak....zana pun x kisah....janji masyuk....almaklum ler, hubby zana keje sendiri...so, bila dia buat camtu, at least ada lah tambahan lagi income dia......

dah 2 minggu berturut2 nie dia pergi KL...gi kursus pertanian. weekend lepas kursus lintah....lepas nie nanti ada kursus cacing plak.....

agaknyer kalu kita dpt jumpa...sure hubby kita berborak pasal project mereka tak abis2 kan kak.....

Nazathul Hamimi said...

aimi, lama kita tak jenguk awak.. awak pun sibuk dengan cc awak tu.. wah dah dapat tempahan banyak sekarang ni.. rezeki la tu.. bila la saya dapat makan cc awak tu yer.. telan air liur jer la ni.. hehehehe

awak kerja apa sekarang.. kata dah dapat kerja kan??