Monday, August 17, 2009

Purple & Pink Cake...

Another order from Laili... this time she requested puple pink cake.... masa tu confuse dah..nak warna purple + pink ke atau mcmana.... bila tanya Laili, jawapan yg diterima "tak kisah kak, janji org tgk kek tu tak kata warna hijau"...hehehehe... lawak tul jawapannya...

Masa buat kek ni, aku tak perasan yg kek ni dah tinggi.... bila ukur dgn kotak, alamak..... kalau buat roses confirm tak lepas.... aku pun cepat2 sms Laili tanya blh tak tukar bunga lain... dia kata tak kisah...so aku buat mcm ni....


Ni kek terakhir yg aku siapkan Sabtu lepas.... mmg menduga kesabaran.....sebab masa aku piping daun yg terakhir, tiba2 piping beg aku pecah...dan tersemburla segumpal bc hijau di tgh2 kek tu.... rasa nak nangis pun ada... sebab planning asal, aku nak buat bunga keliling kek ni je...tgh2 nak tulis Selamat Bertunang... jenuhla aku adjust, tetap tak blh licin seperti semulajadi..nak tak nak kena cover tgh2 tu dgn bunga2 lagi... dan bila dah tgk kek ni penuh dgn bunga, tak lawa lak nak tulis......so, aku sms Laili bgtau tak dpt nak tulis, kalau tak kek ni nampak lebih crowded... sib baik la Laili ni sempoi...senang betul deal dgn dia... TQ ya Laili sebab memahami...


Info pasal nozzle (utk newbies yg selalu bertanya):-
Bunga purple yg besar - nozzle 191 wilton
Bunga purple & pink kecik sikit - nozzle 225 wilton
(semua nozzle ni lebih kurang je sebab ada mcm satu tiang kat dlm nozzle tu)
Bunga putih kecik2 ni - nozzle 26 korea

Aku suka kotak ni..mmg sesuai dgn warna kek tu... sweet je.... kotak ni mahal sikit dari kotak pink yg biasa tu...

5 comments:

princess said...

So sweet.... & thanx Aimi for the nozzle info.... Actually Sha dh ada nozzle wilton 191 tu tp... dh byk kali practice x mnjadi... So I prefer dgn nozzle 2d @ 1M utk buat roses mcm tu....

leeza said...

tq aimi bagi info pasal nozzel tu ...;)

Jue said...

cmn plak kek yg ni bley naik sgt mi???? nmpk pon penoh dah dlm kotak tu. tp tetap cun melecun ler ngan bunga yg penuh tu....

M U R N I said...

kek ni.. tetap nampak best... so sweet.. kretif sungguh akak ni..

eLiza said...

thanks for the info on nozzles... appreciate sgt2 :-)