Monday, June 8, 2009

3 tiers Wedding Cakes...

Hani (Temerloh) ordered this 3 tiers cakes for her wedding..Hani ni dah pernah order kek hantaran masa bertunang dulu... this time utk wedding dia lak... and actually she gave me the design (if I'm not mistaken, from my sifu - Kak Ayu Loveliana, but I change a little bit)...



My roses... 3,5,7 petals... tgk kat buku wilton....gamble je buat... coz aku jarang buat roses yg petal byk2 ni..




And for the middle cake, I though of putting the roses around the cake, but I couldn't do it... percubaan gagal... rose tu mcm nak jatuh... nak kena berguru la utk letak roses keliling kek...pastu nak dijadikan cerita, contact no Hani pun takde, so tak dpt nak inform dia (sebelum ni kitorang deal thru email, betul2 terlupa nak minta no dia)... last2 aku gamble je buat mcm ni... sib baik Hani ok..tu yg nampak board tu byk space sebab konon2nya nak letak roses keliling kek tu... Sori ya Hani, tak dpt memenuhi design yg awak nak..


The top part...


All in the tiers... the cake's size - 10, 7 & 5.

5 comments:

Jue said...

caya lah, cantek cake 3 tiers ni mi. tp color roses tu, kalo merah mesti lg mengancam kan....
p/s: tp kalo cutomer dh nak color gitu, have to follow la kan

hastuzam said...

Lama tunggu n3 dari Aimi..waahhh.. cantik2..u have a magic fingers la Aimi.

Batrisyia delights cake said...

cantik mi wed cake nie..cuma kale dia aje x brp menyerlah..tp roses tu dah cantik dah..

Bibu said...

wah..kemas dan cantek..like always..saya ni lom abis berguru cane nak kasi kemas icing..aish tak sempat2

MamaFaMi said...

Cantiknya bunga rose Aimi... colorful lagi.. sukanya!