Friday, May 29, 2009

Blue hantaran cuppies...

Aswirah (from Bera - if I'm not mistaken), called me to order cupcakes for engagement... she requested blue turqoise + white theme... some of the arrangement of the flowers was inspired from fiza (chiquecakes).... TQ fiza...

Quite happy with my handwriting this time (w/pun tak secantik org lain.. :P)

Ready to go...


*** Info utk Jue (coz aku tau kau mesti tanya punya nanti...ni aku standby jawapan siap2)
- yg entry sebelum ni, rose tu aku guna nozzle 131 cap ayam (kalau wilton tak pasti no berapa, bentuknya lain sikit dari 191 ni)
- entry yg ni lak, rose besar ni aku guna 191 wilton (at last aku berjaya bentukkan, w/pun tak secantik org lain punya), dan rose yg kecik tu aku guna 255 wilton (nozzle ni cantik, aku suka guna).

8 comments:

Jue said...

ekeke...hampehhh, siap mention bg info kat aku....

ooo...ni la cc yg buat ko syiok sendiri tu yer, hmmm...tp mmg lawoo laa. yg aku bekenan, tang tulisan tu...mmg cantek lerrr...pas ni leh la tiru erkkk, hahaha

@zura said...

Kak aimi... bunga kecik2 kaler putih tu lak.. nozzle no berapa erk???

kak nor said...

salam aimi...

weh lawanya deco... meh arr turun kuantan ajar akak mendeco plaks... hehe

Fiza of ChiqueCakes said...

dah lawo ler tu aimi...aper lak tak secantik org lain punye..perfect ni..

noor rikha said...

lawo la tu tulisan. Nanti ajar akak pulak ek

Batrisyia delights cake said...

aimi..tq share info psl nozzle tu..akak pn berkenan..lawa la mi..

Jue said...

re : ye laaa mi, betol kata ko....may b sbb pilihan colorkan. lupa plak english style guna color soft jer, aku ni kan mmg suka color yg terang2...bila color soft tu, rase mcm nmpk pucat jer....tp tak per, next time aku try plak

p/s : hehe..tang bunga tuh, mmg tak pas2 lg mi oiii....mmg tak dinafikan, tp nak jugak buat...ekeke

rose said...

mi ...ni classic habis...macam bunga ceramic english rose yang pernah aku tengok..tapi aku tengok selalu warna maroon dan pink..ni pulak versi cup cake yang paling aku suka tengok...cayalah mi...!!!