Thursday, December 18, 2008

Khas buat ibu tersayang...

Actually I'm supposed to bake only 1 cake for yesterday, but this one has become the most express cake above all... why do I say this??? Coz the person called my hubby & asked whether I can bake 1 cake for his mom (ni kes dia lupa nak bgtau hari yg sebelumnya), & he wanted the cake on the same day that he requested (which was yesterday)... mak aiii..... aku sebenarnya tak suka keje last minit ni, sebab takut tak sempat... hmmm.... tapi terima gakla sebab kebetulan aku EL semalam, kira ada masa la nak bake & deco.. So, I baked this cake in the afternoon, waited for the cake to be cooled (sambil tu frosting BD cake yg sebelum ni), then continue with this cake... kalau perasan, kek ni mcm kek kawin la pulak.. hehehe... saje nak try deco lain sikit, idea dtg on d spot.. time ni aku suka sebab org tu tak minta apa2 theme.. He only mentioned to write "Selamat Hari Lahir Nenek" on the cake.. So up to me to deco (I love when customer didn't mention the theme @ deco types of the cake coz I can do whatever I want & at the same time I can experiment my new ideas.. )

I love the outcome (ni nak perasan kejap...) for me, this cake looks so sweet..

8 comments:

Rani said...

canthek!!! aku suka!!! kalau aku jadi nenek pon mesti besh dapat kek!!! bluek!!!

Min said...

tak perasan, memang cantik kek ni..

Aishah @ UmmiAqil said...

mmg cantik pon akak...

Jue said...

color dia mmg cantek, design pun cantek....tp aku rase kalo ko buat roses, mesti lg mengancam cake ko tu.....
p/s : komen membina dr aku...hehe

Jue said...

mi...saloh post komen lg, adehhhh tension makkk....dh kena delete lg kat blog aku tuh

re : ooo...ada pakej 'cake budget' plak ker???? kalo hok tak budget tu, cmn plok????

p/s : harga budget ngan tak budget tu....cnm plak???

chepah75 said...

betoi...betoi...betoi... memang sweet..... alu suka hat tepi tu something different...

Ana said...

betoi...betoi...betoi...tak perasan, memang cantik kek ni..

Ezza said...

Hallu....

pekabor..? amboi.. lama x jengah umah kite ye.. Dah lupa ke? Kwn2 yg ada blog skang ni.. sume lupa nak jenguk den tau.. mencik le gini.. ni yg nak majuk ni... huhuhuhu.....