Thursday, January 1, 2009

Cuppies again...

As usual... order came from Kak Niah... she ordered 2 sets of cupcakes for makan2... TQVM for your orders...

First set, the deco made by dear hubby... I only help with the rosette, the rest he did by himself... not bad huh??? (pastu dia syok sendiri, dok puji2 deco yg dia buat... tak larat nak layan.. hihi...)...
Another set made by me... have no idea how to deco...did some browsing (especially went through Anna's blog)... and I came up with this deco... a very simple one (rasanya mcm pernah tgk, maybe kat blog Anna gak, tapi dia guna bunga fondant kot... ntah..aku lupa lak..)
And this deco looks familiar huh?? Of course... credit to Anna... (I suka tgk your "love" tu, that's why I copycat... tq ya Anna)... forgot to mention, this set of order came from Rashdan (hubby's friend)...
Last but not least.... one set for mkn2... (nak anta umah my mom, coz Along aku from Penang ada balik bercuti)... bunga ni pun ilham dari Anna gaks.. thanks again Anna... btw, ignore jela yg comot2 tu sebab ni sebenarnya kes trial error... tu yg lain mcm je hasilnya...

8 comments:

Rani said...

aku suka hat drop flower tu...lepaih ni hubby hang pun bole pandai buat rossette. Hubby aku pon dah pandai semenjak 2 menjak ni...

fizafarizah said...

drop flower orange tu berseri & sharp..guna recipe bc utk flower ker?
sportingnye hubby dia tolong design cupcake bunga2..hubby kita ada gak tolong skali tapi draw logo keta bolehlaa..

huda said...

trial and error pun menjadi gak..tangan berseni la katakan

Batrisyia delights cake said...

drop flower oren tu ngancam ler..guna royal or bc ?

Bonda Humaira said...

akak, nanti ayu bersalin hadiah cuppies bleh tak? cuppies utk org dlm pantang...hehee... by d way,u've been tag by me, pls visit my blog k...

D.a.a.l.i.a. said...

wow aimi, your customers ramai yang suka choc cake topping ek.... cantik2 deco awak... kipitup ! hepi new year... dan semoga terus berjaya ....

Jue said...

sedap yer cuppies....
bila nak buat 'cuppies 4 makan2' tuk aku plak????

Nouf Cake House said...

orange + hitam = hidup warna dia...
nice..